Hazai hírek

Máshova küldte élvezkedni a nemzetieket a miniszter

hírlevele Nincs LMBTQ-propaganda az iskolákban
Nincs LMBTQ-propaganda az iskolákban, és egyáltalán nem igaz, hogy ez az egyik legnagyobb probléma az oktatásügyben.

„A politikai szövetségesünk és egyes személyek azt állítják, hogy LMBTQ-ideológiát tanítanak az iskolákban. Ezt visszautasítom: nem tanítanak ilyet. Nincs ilyen, ez az ügy nem létezik. Ha esetleg elvétve volt is valahol az országban egy-egy ilyen eset, azt megfelelően kezelték az iskolák. És nem volt ilyenből több, mint amikor szélsőjobboldali, a Tiso-rezsimmel kapcsolatos dezinformációkat próbáltak terjeszteni a diákok között” – szögezte le sajtótájékoztatóján Tomáš Drucker oktatási miniszter.
Visszautasítja, hogy valakik ebből a témából akarnak politikai ügyet kreálni, és leszögezte: a minisztérium csak a szakmai szűrőkön és szervezeteken áteresztett törvényjavaslatokat fogja elfogadni.

Az oktatási miniszter kérdésre válaszolva reagált azzal kapcsolatban, hogy az SNS szeptemberben törvényjavaslatot akar a parlament elé terjeszteni az iskolai szexuális nevelés szabályozására. A nemzeti párt nyilatkozata szerint „meg akarják akadályozni, hogy például civil aktivisták terjesszenek ilyen felvilágosító anyagokat, az alap- és középiskolákban az iskolatanács és a szülők jóváhagyása nélkül”.

Drucker nyilatkozata szerint nincs mit megakadályozni, mert ilyesmi egyszerűen nem létezik, és nem fordulhat elő.

Az SNS elképzelései között szerepelt az is, hogy szülői beleegyezéshez legyen kötve a szexuális felvilágosítás. Ilyen javaslatokat terjesztett elő néhány hónapja Richard Vašečka (Slovensko, Za ľudí, KÚ) parlamenti képviselő. Például azt, hogy az iskolának a szülő saját vallási és filozófiai meggyőződésének szellemében kell nevelnie a gyerekeket. Az SNS leszavazta Vašečka javaslatait, hogy kisvártatva leporolja azokat és kis módosításokkal a sajátjaként terjessze elő azokat. A szavazás után arra hivatkoztak a nemzeti párt képviselői, hogy Vašečka javaslatai nem voltak tökéletesek.

 

Mit tanuljon a gyerek, ha laposföldhívő a szülő?