Hazai hírek

Egyedülálló tudományos fesztivál

18. évfolyamához érkezik az Európai Tudomány Éjszakája elnevezésű tudományos fesztiválsorozat. A fővároson kívül négy további városban készülnek gazdag programkínálattal. Besztercebánya, Poprád, Zsolna és Kassa is szívesen látja a tudomány iránt érdeklődő egyéneket, családokat, csoportokat.

Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára.

Ha érdekel benneteket, mi mindenen dolgoznak a szlovákiai tudományos élet munkatársai, hogyan járulnak hozzá kísérleteikkel, elméleti munkásságukkal a globális (világméretű) problémák megoldásához, feltétlenül vegyetek részt a Pozsonyban 2024. szeptember 27-én tartandó eseményen az óvárosi vásárcsarnok tereiben (stará tržnica). De lesznek rendezvények a Lab cafe, a V-klub a Kafe Lampy vagy az Aurelium élményközpotban is.

A további programokat és helyszíneket megtalálhatjátok az esemény információs oldalán.

A tudomány éjszakájának programjaiba 25 ország 300 városa kapcsolódik be.

Magyarországon Kutatók Éjszakája címmel 2024. szeptember 27-28-án rendezik. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével.

A rendezvényekre a belépés ingyenes!