Hazai hírek

Itt az első zselízi ParkFest

„Gasztronómiai élményekkel és változatos programokkal vár mindenkit a zselízi ParkFest.

2024. szeptember 14-én a zselízi Esterházy kastélyparkban első alkalommal kerül megrendezésre a ParkFest elnevezésű gasztronómiai és könnyűzenei fesztivál, amely a kulináris különlegességeket kívánja ötvözi a zenével és a kulturális programokkal. Ezzel szeretnénk különleges élményeket kínálni a három műfaj szerelmeseinek.

A fesztivál kiemelt témája a gasztronómia, ahol a látogatók ínycsiklandó fogásokkal, interaktív főzési élményekkel és különleges kóstolókkal találkozhatnak. A nap egyik legizgalmasabb eleme minden kétségek kizáróan a kakaspörkölt-főzőverseny lesz, ahol a helyi szakácsok mérik össze tudásukat, és mutatják meg, hogyan készül ez a Garam menti régióra (is) jellemző ínyencség.

A gasztroélmények tovább fokozódnak az interaktív sátor programjaival, ahol a látogatók közösen készíthetnek hagyományos ételeket, mint például a húzott rétest, Sacher tortát és egyéb régió beli ételt. Itt nemcsak a konyhaművészet rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást, hanem az elkészített ételeket is megkóstolhatják. A Gastro utca modern és hagyományos street food kínálatával várja az ínyenceket, míg a Borkorzó a hegy nemes lelkéből készített nedű kedvelőinek nyújt felejthetetlen kóstoló élményeket. A kóstolók mellett a gasztronómiai részleg különleges ízutazást kínál, amely minden korosztály számára élvezetes lesz.

A kézműves- és termelői vásár szintén a fesztivál egyik nagy attrakciójának bizonyul, ahol helyi kézművesek és termelők mutatják majd be portékáikat a festői környezetű zselízi angolparkban. Itt mindenki különleges, regionális élelmiszereket és kézműves alkotásokat vásárolhat, támogatva ezzel a helyi közösségeket és mestereket.

A rendezvény azonban nem csak a gasztronómiáról szól. Egész napos programokkal készülnek, hogy mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást.

Lesznek gyerekprogramok ugrálóvárral, arcfestéssel és népi játékokkal, hogy a legkisebbek is remekül szórakozhassanak, miközben a szüleik degusztálnak. Este pedig a zenei programoké a főszerep: fellép a legendás 3+2 együttes, akik jubileumi turnéjukba illesztik bele a zselízi helyszínt, de színpdra áll az ugyancsak nagy népszerűségnek örvendő KmeťoBand is. A programdús napot pedig végül egy fergeteges Retro Party zárja.

A rendezvényt az Európai Unió Interreg határon átívelő programjának Kisprojekt Alapjából a Csemadok Zselízi Alapszervezete, a Baglyosház Társulás és a Sacher Polgári Társulás valósítja meg, amelynek köszönhetően a belépés mindenki számára teljesen ingyenes.

Ne hagyja ki ezt a különleges fesztivált – élje át a zene, a gasztronómia és a közösség varázsát!”

ParkFest