Felhívások

Tájékoztatás a Szülőföldön Magyarul Programról

BETHLEN GÁBOR„A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. tájékoztatja, hogy a Szülőföldön Magyarul Program kedvezményezettjei a napokban elektronikus úton kaptak értesítést az eredményről, az utalások pedig jövő héten indulnak, és a következő hetek folyamán, több ütemben, folyamatosan érkezik a támogatás azokhoz, akik sikeresen pályáztak. Egyes régiókban eltérő a kifizetések ütemezése. Mivel 227 ezer támogatást folyósítunk, türelmet kérünk, minden érvényesen pályázó meg fogja kapni a bruttó 100 ezer forintnak megfelelő összeget.

A támogatói okiratokat a Rákóczi Szövetség elektronikus úton megküldi a BGA Zrt. megbízásából a nyertes pályázóknak.

Az oktatási-nevelési és hallgatói támogatásra minden olyan külhoni gyermek és fiatal jogosult egészen az egyetemig, aki szülőföldjén magyar nyelvű oktatásban vesz részt, az a tanév után jár.

Fontos kiemelni, hogy évi egyszeri támogatásról van szó, amelyet mindig az előző tanévre vonatkozóan kapnak meg a szülők, a hallgatói támogatás esetében pedig a fiatalok.

A Szülőföldön Magyarul Program óriási szerepet játszik abban, hogy a külhoni magyar gyerekek és fiatalok anyanyelvükön tanulhassanak szülőföldjükön, ezáltal a jövőben is megmaradjanak magyarnak.

Tisztelettel:

BGA Zrt.”