Hazai hírek Oktatás

Oktatásügyi hírlevél 2024 / 2. különkiadás

Az oktatásügyi minisztérium hírleveléből:

oktatásügyi

Tisztelt Igazgatónő, Tisztelt Igazgató úr, Tisztelt tanárok, pedagógusok és nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak,

tisztelettel és megbecsüléssel köszönöm az elkötelezettségüket a jövő iránt, az iskolák jövője iránt. ország jövője iránt. Önök közül sokan úgy döntöttek, hogy az idei tanévtől kezdődően önkéntesként részt vesznek az új nemzeti oktatási programban. Ez nem csupán formalitás. Mert önök úgy döntöttek, hogy többet fognak nyújtani a diákjaiknak. Többet, nem a több tanulás és a több tanóra értelmében, hanem többet a sikeres jövőjükért.

Önök közül sokan még mindig e döntés előtt állnak. Szeretném Önöket arra bátorítani, hogy vállalják fel a az oktatás korszerűsítésének útját. Az új általános iskolai tanterv által megnyitott lehetőségek a legjobb befektetés országunk jövőjébe, gyermekeinkbe és abba, hogy képesek legyenek megfelelni a jövőben a 21. századi élet kihívásainak.
Önök oktatási rendszerünk pillérei, ezért rendkívül örülök, hogy Önök vállalták a kihívást, és megmutatták hajlandóságukat arra, hogy hogy részt vegyenek ebben a szükséges változásban.

Olyan iskolákra van szükségünk, amelyek gyakorlati készségekkel és kritikus gondolkodással ruházzák fel a gyermekeket. A mechanikus tanulás elavult és hatástalan. Olyan fiatal generációra van szükségünk, amely képes megoldani a problémákat és alkalmazkodni az új kihívásokhoz.

Megértem, hogy az új oktatási rendszerre való átállás nem könnyű. Bátorságot, rugalmasságot és hatalmas kreativitást igönzel. Annál inkább értékelem az Önök készségét, hogy vállalják ezt a kihívást, hogy alkalmazkodjanak az új feltételekhez, és olyan oktatást biztosítsanak diákjainknak, amely megfelel a társadalom és a modern kor igényeinek. Az Önök erőfeszítései, az innovációra való nyitottságuk és az eltökéltségük, hogy jobb jövőt biztosítsanak,  az egész oktatás számára inspirációt jelentenek.

Tisztelt Igazgatónő, Tisztelt Igazgató úr, Tisztelt szakmai és nem tanári kar, még egyszer, az egész minisztérium nevében köszönjük, hogy úgy döntöttek, hogy ennek a nagy változásnak az élére állnak. Az elkötelezettség és az együttműködés a kulcsa az új oktatási programban bekövetkező változások sikerének, és én határozottan hiszek abban, hogy közös erőfeszítéseink meghozzák gyümölcsüket a képzett, boldog és sikeres fiatalok formájában.

Garantálom, hogy mi támogatni fogjuk Önöket. Itt vagyunk Önökért, és mindent megteszünk, hogy segítsük Önöket a változások elérésében.

Végezetül jó egészséget, bőséges alkotóerőt kívánok Önöknek. és sok sikert mindenkinek a magán- és a szakmai életben is.

JUDr. Ing. Tomáš DRUCKER MSc

Az oktatásügyi hírlevél II. évfolyamának 2. különkiadása:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [908.89 KB]

https://www.minedu.sk/newsletter-novinky-zo-skolstva/