Hazai hírek Oktatás

Oktatásügyi hírlevél 2024/28

Az oktatásügyi minisztérium hírleveléből:

Oktatásügyi hírlevél

Az oktatási minisztérium tiltakozott azon vádak ellen, hogy az iskolai környezetben bármilyen ideológia terjesztését lehetővé tenné.

Éppen ellenkezőleg, olyan kormányzati törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely az érzékeny témák és tevékenységek esetében az iskolatanácsban, az oktatási tanácsban való megvitatást vagy a szülői beleegyezést írja elő. Az Oktatási Minisztérium azt szorgalmazta és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az iskolák politikamentes, minden ideológiától mentes helyek maradjanak, ahol az emberi jogok, a kölcsönös tisztelet és a tolerancia értékei, amelyek egy demokratikus társadalom alapját képezik, épülnek. Ugyanakkor az iskoláknak megvan a szabadságuk arra, hogy küldetésüknek megfelelően oktatást és nevelést szervezzenek, amennyiben ezek a tevékenységek összhangban vannak a nemzeti és az iskolai tantervekkel. Ugyanakkor a gyermekek, a tanárok és az iskolák védelme érdekében nyomatékosan kérjük a nyilvánosságot és a médiaszemélyiségeket, hogy ne hozzanak nyilvánosságra olyan információkat, amelyek nyomást, zaklatást vagy bármilyen fenyegetést jelenthetnek egy adott iskola, a tanárok és a tanulók számára. Egy iskolára vagy annak alkalmazottaira vonatkozó érzékeny és személyes adatok közzététele szintén a GDPR szabályainak megsértését jelenti, és jogi következményekkel járhat.

oktatasugyi

Segítségükkel lépést tarthatnak a modern trendekkel és javíthatják az oktatás minőségét. Átfogó áttekintést kapnak az inkluzív oktatásról, az oktatás digitalizációjáról és az új nemzeti tantervről. A tanfolyamok online elérhetőek, így mindenki a saját tempójában tanulhat, anélkül, hogy meg kellene szakítania szokásos munkahelyi elfoglaltságait. Sikeres elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak, amely hasznos lehet a további szakmai fejlődéshez.

Az oktatásügyi hírlevél II. évfolyamának 28. száma:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.74 MB]

https://www.minedu.sk/newsletter-novinky-zo-skolstva/